Implantaatprothese

Draagt u al lang een kunstgebit? Dan gaat de onderkaak slinken en bestaat de kans dat de tandprothese steeds losser gaat zitten. Dat kan pijn veroorzaken. Soms is het dan een goede oplossing om implantaten te nemen.
Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Precies op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Uw kunstgebit wordt vervolgens op de implantaten bevestigd. Het grote voordeel: de implantaten bieden houvast aan uw gebitsprothese. Die zit voortaan weer goed vast.

Wij werken op dit vlak nauw samen met de heer Van Praag, tandarts-implantoloog, en kaakchirurgen in het Spaarneziekenhuis. Jorritsma verzorgt het uitneembare deel, ofwel het kunstgebit. De heer Van Praag neemt het vastzittende deel voor zijn rekening.

U maakt totaal ongeveer negen afspraken met ons en de tandarts-implantoloog. Het duurt een aantal maanden voordat het proces is afgerond. Na het inbrengen van de implantaten is een rustperiode van twee tot vijf maanden nodig waarin het bot de gelegenheid heeft vast te groeien rond het implantaat.

Meer informatie? Lees de brochure 'Implantaten' van het Ivoren Kruis.

Terug naar Behandelingen >
Copyright © 2018 Tandprothetische praktijk Jorritsma | disclaimer