Volledige gebitsprothese

Er kan een moment aanbreken waarop u tanden en kiezen verliest en het verstandig is een kunstgebit te nemen. Wij werken bij het realiseren van een eerste gebitsprothese samen met een tandarts/kaakchirurg.
De tandarts of kaakchirurg trekt in fasen de laatste tanden en kiezen. Daarvóór hebben wij afdrukken van uw kaken gemaakt. Die zijn voor ons de basis waarop het kunstgebit voor u wordt vervaardigen.

Na een volgende afspraak zijn uw definitieve afdrukken en de beetbepaling vastgesteld. Uw tandprotheticus wijdt zich vervolgens aan de proefprothese. Hij houdt daarbij rekening met uw specifieke wensen. Denk aan de kleur, stand of vorm van de nieuwe tanden.

Nadat u de proefprothese heeft geprobeerd, gaat de tandprotheticus de zaken verder verfijnen. Vervolgens komt u op bezoek voor het grote moment: de plaatsing van de echte prothese. Iedereen weet: een nieuwe prothese zit in het begin nog niet altijd perfect. Er kunnen bijvoorbeeld pijnplaatsen zijn en u kunt moeite hebben met spreken. Daarom maken we onmiddellijk een afspraak voor nacontrole.

Meer informatie? Lees de brochure 'Van eigen gebit naar kunstgebit' van het Ivoren Kruis.

Terug naar Behandelingen >
Copyright © 2018 Tandprothetische praktijk Jorritsma | disclaimer